dimecres, 26 d’octubre del 2011

RIGLOS- El pajaro 270 mt 6c

Excepcional via, sense cap dubte entre les millors dels Mallos, amb un recorregut de gran categoria, ambient i traçat intel.ligent que es nota va ser obert per baix. Escalada atlètica i mantinguda que seguix de manera directa, lògica i ben trobada el riu de pedres a excepció dels dos últims llargs sobre panxes de roca gris. La resta és un festival de bolos de totes les mides imaginables per a gaudir durant tota l'ascensió de canto ganso i pati, un autèntic circuit de rocòdrom a l'aire lliure. Equipament suficient amb bolts i ponts de roca on toca, ficàrem tres aliens en tota la via, quedant una via obligada pero en cap moment expo.












RIGLOS - Chooperior 300mt 6c

Interessant combinació i escalada molt disfrutona i recomanable sense ser una de les grans vies de Riglos. Itinerari lògic i ben trobat amb superació continua de panxes de bon canto en general i un parell de trams una mica més apretats. Sense dubte una decisió molt encertada equipar l'esperó de la part alta i allargar la Chooper, quedant així una via guapa.







MONTANEJOS- Monsieur 260mt 6b+

Bona via esportiva que junt a la Luna llena s'ha converit en la clàsica del Barranc de la Maimona si parlem de vies llargues. Primera part que aprofita el millor que pot el mur gris que dona accés a la paret de dalt i segona meitat molt interessant amb tres llargs lògics, estètics i variats, realment el motiu per a fer la via. Primer escalarem un mur vertical i sostingut, després evitarem el visible sostre travessant a l'esquerra i acabarem per un llarg i preciós mur gris de gotes d'aigua que és deixa fer molt bé. Bon ambient a la part alta i agradable entorn per a gaudir d'una jornada plaisir.








dimarts, 18 d’octubre del 2011

MONTANEJOS- Diedro del negre 140mt 6b + Quadrophenia 160mt 6a+

Interessant combinació de víes i activitat global recomanable per a conèixer en profunditat la Maimona, un dels racons més atractius paisatgísticament de Montanejos. Per a arribar a les parets, les més allunyades i solitaries de la zona, tindrem que travessar tot el barranc i després d'escalar farem la tornada per la part alta del mateix, l'anomenada senda de la boixera, amb magnífiques i espectaculars panoràmiques.
Ambdos víes tenen unes característiques pràcticament idèntiques ja que discorren de manera paral.lela. Primer llarg herbós per a després anar encadenant succesivament una serie de diedres verticals i sostinguts  magnífics, especialment els dos últims del Diedre del negre amb bavaresa contínua i cantamen a mà plena excepte l'últim pas. La Quadrophenia també seguix una línia molt atractiva encara que la vía està una mica bruta en punts determinants. Fer primer el Diedre del negre, preparada per a rapelar, i terminar amb Quadrophenia ja que no trobarem instalacions de ràpel a l'última reunió.






dilluns, 17 d’octubre del 2011

FAGEDA DEL RETAULE

Un paratge fascinant al sempre especial Massís dels Ports que a la primavera d'hivern adquirix tot el seu encant. Excursió amb inici a Fredes, passada pel cim del Negrell, Retaule, Mas del Frare i tornada pel GR.











dilluns, 10 d’octubre del 2011

AGER - El tercer hombre 270m 6b+


Vía típica D'Ager amb les característiques pròpies de la paret, es a dir llargs preciosos sobre roca magnífica esguitats d'algunes repises i terraces que li lleven caràcter i ambient a l'escalada. En conjunt la ruta és prou recomanable sense ser un viote, i te trams realment bonics com el segon i tercer llarg o un parell de murs al final. Escalada variada amb sostrets, adherencies, fissura, pasos a bloc i tirades més de continuïtat. L'últim llarg el feren per un esperó més fàcil a la dreta de l'eixida original de la vía. Com sempre un plaer arribar al cim dels Puntals D'Ager i poder gaudir de la privilegiada panoràmica del Pirineu que ens oferix el lloc, tot i que la foto no li fa gens de justicia.



TERRADETS - Tim 215 m 6a + Colores 215 m 6b+

Dos víes esportives clàsiques de la Paret de Bagasses molt recomanables i entre el millor de la paret dins del seu estil d'escalada. La Tim, algo més fàcil que la colores, presenta una escalada elegant i homogènia en dificultat amb segurs lluny, encara que la qualitat de roca i la moderada dificultat no fan patir.
La Colores passa per estar considerada una de les millors víes en lliure de la paret, si no la que més. Molt bona i ben trobada en conjunt, destaquen especialment la magnífica, fina i sostinguda placa del segon llarg i el fantàstic mur desplomat del final, un autèntic goig amb "cantamen" de mà plena. 




divendres, 7 d’octubre del 2011

MONTANEJOS - La escalera de los dioses 110m 7a

Petit viote de gran qualitat molt recomanable per als amants del terreny d'aventura. Després d'un primer llarg de tràmit, seguixen tres llargs espectaculars on gaudir del millor ambient de l'estret. Segona tirada obligada i gens fàcil, tercer llarg de gran estètica i roca a tractar amb carinyo i final de festa amb un sostre explosiu a bloc i placa gris de gota d'aigua típica de la zona, que li dona dificultat i varietat al traçat després de les fissures. Material fins al camalot del 4.
Moments intensos per a Merli forçant el sostre del quart llarg, volant i botant-li el clau que protegía el pas. Mentres no tornen a ficar res, s'ha quedat un 7a prou obligat.





dissabte, 1 d’octubre del 2011

PENYAGOLOSA- Greenday+ Murciana 150m 7a

Sempre és un plaer anar al massís del Penyagolosa a fer activitat, ja siga caminar, còrrer, fer bici o escalar alguna de les vies de la seua cara sud. Esta vegada teníem previst fer la Greenday, encara que l'empitjorament de l'oratge, amb boira i amenaça de tormenta, ens ha dut a finalitzar pels dos últims llargs de la Murciana, una altra ruta clàsica ben recomanable.
Del que hem escalat de la greenday m'ha paregut molt bo el mur del tercer llarg amb un tram inicial on és difícil trobar bons peus i una segona part mantinguda i preciosa sobre regletes. Queda pendent tornar a fer la via sancera i encadenar el mur.