dilluns, 28 de maig del 2012

MASCARAT - Triple directa 270mt 6a

Encertada i plaent combinació dels dos primers llargs de la via Aurora, amb un primer mur interessant per entrar en materia, els dos primers de la Montesinos, ambdos disfrutons i agradables, i els  dos últims de la Boulder terminal, dos diedres verticals pràcticament desequipats que li donen una mica de caràcter a la via.
Gran qualitat de roca en general, via semiequpada amb claus i algún bolt, tot i que necessitarem un joc de friends fins al tres, i escalada de bellesa clàsica molt recomanable en línies generals.


divendres, 25 de maig del 2012

ARRAN DE BATISTOT - Voyage to orion 140mt 6c+

Directe i vertical itinerari una mica variat amb murs de gotes d'aigua, fissura i algún desplomet.  Segón i tercer llargs destacables, tot i que els altres no desmereixen. Semiequipada amb bolts i ponts de roca encara que haurem de pujar els aliens i camalots fins al dos per completar l'assegurament.
Bona opció per a vesprades caloroses d'estiu, ja que li toca l'ombra a les quatre.


diumenge, 20 de maig del 2012

PONOTX - Jesucristo 450mt 7b

Nou itinerari esportiu que de ben segur tindrà èxit. Línia ben trobada, directa, lògica, prou llarga i amb bon ambient els primers sis llargs que inevitablement perd verticalitat en la part de dalt degut a les repises, encara que tots els llargs mantenen l'interés fins al final i cap d'ell desmereix. 
Via plaisir molt disfrutona i sostinguda en 6a-6b amb un parell de llargs més difícils, especialment el desplom del cinqué on cladrà tibar de regletes en algún tram.
És nota la feinada de l'aperturista per deixar una ruta el més neta possible, tasca que és d'agraïr, encara que el "bricolatge" sembla excessiu en alguns punts.




dimarts, 15 de maig del 2012

ROMA

Ciutat vital, sorollosa, plena de història i de gent, amb una bellesa de gran potència visual i una atmòsfera de dolce vita molt agradable. Ampla i variada oferta gastronòmica per assaborir cada moment del dia. Pel matí podem desdejunar a qualsevol dels nombrosos forns a llenya que couen una gran varietat de pans, i alhora lluïxen una esplèndida reposteria a les seues vitrines per acompanyar el capuccino. Si volem deixar el menjar fort per al sopar, al migdia podrem trobar moltes "xarcuteries" on gaudir d'una considerable varietat de fiambres,  formatges i especialitats diverses com les tomaques seques, la mozzarella de buffala o l'oli d'oliva, magnífic en general. 
La vesprada gastronòmica pot encetar-se amb un clàsic, el gelato, i a mesura que s'apropa l'hora del sopar és interessant deixar-se caure per alguna de les múltiples enoteques per a fer-se una xicoteta idea de les diferents varietats de vins italians. Dels tastats, i a mode d'impressió general molt bàsica, diria que el Nero d'Avola es bo, el Chianti clàsico molt bo i el Brunello de Montalcino excel.lent. 
No podia faltar un sopar de pasta fresca i casolana, sent la Trattoria Lilli al centre històric o Alle fratte al trastevere dos opcions amb una relació qualitat- preu molt bona.
Per arredonir superba actuació de Steven Wilson a la gira del Grace from drowning.




dilluns, 7 de maig del 2012

PONOTX - Sagitario 200mt 6a+/ Ae

L'opció més fàcil i ràpida d'escalar al Tozal, gràcies a les moderades dificultats tècniques i l'equipament paternalista. Escalada combinada amb tres llargs en lliure, on destaquen el mur taronja amb corals del segon i el preciós mur de gotes d'aigua de l'últim, i tres en artificial equipat amb expansius propers que permitixen una progresió amena i relaxada per sostres i desploms de gran ambient.
Via totalment equipada amb bolts, claus i ponts de roca, recomanable en línies generals i molt interessant com a iniciació a aquest tipus de vies.



dimecres, 2 de maig del 2012

PONOTX - Rockabilly 260mt 7b

Magnífic itinerari obert recentment que sorprén per la seua lògica, ja que troba amb bon olfacte e intel.ligència un traçat totalment en lliure molt evident, estètic i amb bon ambient que esdevindrà un clàsic del Tozal. Dos primers llargs interessant per a entrar en materia i els quatre restants boníssims. Escalada atlètica i vertical en general amb un xicotet tram a bloc al mur del cinquè llarg que li dóna les màximes dificultats.
Roca bona llevat d'algún troç crocanti i via pràcticament equipada amb claus casolans, bolts i ponts de roca. Nosaltres sols ficàrem un alien al primer i el quart llarg.