dimarts, 26 de juny del 2012

ORDESA - Edelweiss 370mt 6b+

Directe i evident traçat fissurat amb dos parts ben diferenciades pel jardí penjant. Part baixa d'anar fent fins al quart llarg, on trobem una exigent i difícil tirada que ens obligarà a escalar i assegurar-nos amb bones dosis de precisió e intuició. 
La part alta puja per una estètica i vistosa succesió de diedres i fissures amb dificultats mantingudes, escalada predominantment atlètica i gran ambient que ens farà gaudir de valent i eixir satisfets. Sols l'últim llarg escala una placa negra que li dona una mica de varietat a la via.
En general bona roca, poc equipament i dificultats obligades a tots els llargs. Duguerem un joc de tascons, un d'aliens i un de friends fins al tres repetint un, dos i tres. Molt recomanable especialment per la part de dalt.




dilluns, 25 de juny del 2012

ORDESA - Rabada- Navarro 450mt 6b+

Gran clàsica d'Ordesa que no defrauda. Via llarga molt recomanable, més exigent del que pot semblar fullejant la guia i que no podem considerar plaisir.  Primera part  sinuosa a la recerca dels punts dèbils de la paret amb una segona que seguix una evident fissura-xemeneia de manera més directa.
Magnífica fins al jardí penjant amb llargs destacables com el del sostre, on terminarem fent el tarzan si volem encadenar-lo, el díficil diedre anterior a ell o alguns trams en travessa de gran ambient.
Segona part amb menys qualitat e interés, excepció del boníssim i sostingut llarg d'inici i algún tram concret de xemeneia més endavant.
Semiequipada amb pitons vindrà be un joc de friends fins al 3, un altre d'aliens i tascons.


dilluns, 18 de juny del 2012

PENYAL D'IFACH - Los lunes al sol 300mt 7a

Irregular traçat amb trams molt interessants i uns altres poc evidents i rebuscats a l'inici. Escalada mantinguda, atlètica i exigent amb un parell de llargs obligats de donar la talla, el quart i el sisé.
Dos primers llargs amb roca cascarillosa i oliosa "made in penyal" que fan una mica incòmoda l'escalada, encara que la qualitat del rocam i la via millora a mesura que guanyem alçada. Una opció pot ser entrar pels dos primers llargs de l'Anglada.
Segona part de la via potent i amb ambient que deixa satisfet. Ruta per asidus o esportius tot terreny.
Semiequipada amb bolts, pitons i ponts de roca, tot i que deurem pujar els aliens, tascons i friends, nosaltres ficàrem el tres al quart llarg.







dimecres, 13 de juny del 2012

MONTSERRAT - Lotus 265mt 6b+

Bona i recomanable via esportiva que puja de manera directa les monolítiques plaques de la part esquerra de la Paret de l'Aeri. Escalada predominantment tècnica  i de dificultats obligades ja que els bolts allunyen . 
Bon ambient a la part de dalt i alguns llargs destacables com els murs del segon, cinqué i sisé, amb un últim llarg de diedre desplomat per donar-li una mica de varietat al tema. 







dimarts, 12 de juny del 2012

MONTSERRAT - GAM del Bisbe 230mt 6c

El.legant i directe traçat que no defrauda amb un vistós i atractiu recorregut. Primera part més clàsica, amb predomini de fissures i algún tramet de xemeneia, i una segona que solca un esplèndid mur vertical amb ambient. Destacable la magnífica placa del quart llarg, tot i que la resta de tirades mantenen l'interés i cap d'elles desmereix. En definitiva, una de les vies clàsiques del massís disfrutona i molt recomanable. 
Conglomerat de bona qualitat en general per a una ruta practicament equipada amb bolts i pitons. Opcional pujar-se algún friend o cordino per a l'inici del segon llarg.