dimarts, 23 d’abril del 2013

RIGLOS - Al Andalus 270mt 6c+

Recent apertura que compta amb un traçat directe, vertical i ben resolt que probablement esdevinga un clàsic del fire. Via esportiva molt homogènia i mantinguda en el 6c, amb bon ambient i una línia atractiva on trobarem les màximes dificultats a l'hora de superar diverses panxes o murs verticals com el del setè llarg, un dels millors.
L'itinerari creua en certs moments altres vies com la Galletas o la via de les Fissures, així que haurem d'anar fixant-nos en el color dels bolts per a no perdre'ns. Bona roca en general, ja que es nota la tasca de neteja que han fet els aperuristes, i via molt recomanable en general.
Inici just a l'esquerra de la Directa as cimas, a la qual supera en qualitat.



.

dilluns, 22 d’abril del 2013

RIGLOS - Schakleton 250mt 7a

Recent itinerari esportiu que transcorre paral.lel a la Zulú demente per la seua dreta i compartix les mateixes característiques, amb uns primers llargs verticals que superen una continua succesió de panxes i una segona part on la continuïtat sobre grans bolos s'imposa als desplomats murs taronjes de la Visera.
Línia estètica de gran ambient a la part alta una mica deslluïda per la qualitat del rocam als primers llargs i un xicotet tram del cinqué que tindrem que solucionar amb tres pasos d'A0. 
El llarguíssim mur del tercer llarg, el desplom del quart ple de barres XXL i  l'espectacular final, igual de bo que l'últim llarg de la Zulú però sens estar polit, destaquen com els millors moments d'una via recomanable si ja hem fet les rutes més clàsiques de la paret.


dijous, 18 d’abril del 2013

PLANES - BARRANC DE L'ENCANTADA

Excursió plaent a mig camí entre les comarques del Comtat i La marina per poder gaudir d'un paisatge agrícola i humanitzat molt agradable. Magnífiques vistes del Benicadell, el pantà de Beniarrés i el Montcabrer des de dalt de l'ermita de Planes, cascades d'aigua com la del Gorg del salt i un xicotet tram molt bonic als estrets del propi barranc, on es formen un seguit de tolls, son motius per apropar-se a conèixer aquest indret als voltants de Planes.
Prop d'allí, enfilant camí cap a la Vall d'Alcalà, ens trobem el xicotet llogaret de Margarida amb el restaurant L'Almàsera i la seua atractiva proposta a preus raonables i competitius: cuina tradicional amb bona materia primera tractada amb un toc de modernitat ben entesa que marida perfectament amb la decoració del local.
Coca de verdures silvestres i embotits, figatells, xai de pastura i vi negre del comtat ens va semblar un motiu més que afegir a l'interés intrínsec de la ruta.


dilluns, 15 d’abril del 2013

TERRADETS - Delinqüentes 260mt 6c+ + Colores 200mt 6b+

Sobredosis de placa a excepció dels dos últims llargs de la Colores. Los Delinqüentes és una interessant opció esportiva com a presa de contacte amb el sector Amanita. Sense tindre una línia massa definida i estètica compta amb un seguit de llargs força bons sobre calcari de gran qualitat, a excepció de la cinquena tirada. Esplèndid el mur inicial si terminem el primer llarg per la Amanita i molt interessants la resta, generalment en plaques tècniques.
Poca presentació necessita la Colores, una de les millors vies de Bagasses. Magnífic traçat molt ben resolt on destaca el preciós mur del segon llarg, el vertical mur del cinqué o el desplom del sisé. Imprescindible en el seu estil.





dijous, 11 d’abril del 2013

BARRANC DE L'INFERN

El rei dels barrancs valencians i excursió amb un interés paisatgístic excepcional. La seua vessant més esportiva permet el seu descens fàcilment, ja que es troba perfectament equipat amb ancoratges químics per als ràpels i pasamans per a les zones més complicades. D'esta manera podrem gaudir integralment una de les contrades més feréstega i salvatge de la nostra geografia.
Com afegit farem l'aproximació i la tornada per una part del sender empedrat que unix les poblacions de Fleix i Benimaurell amb els paratges de les Juvees, que ja vam ressenyar al blog l'any passat i el qual recomanem sense cap dubte també.


dimarts, 9 d’abril del 2013

VALL DE LA GALLINERA

Com cada any la primavera porta a Les Valls la floració dels cirerers, un fenònem que tiny de blanc durant dos setmanes els camps de cultiu i afegix un encant especial a una zona realment atractiva des d'un punt de vista paisatgístic, cultural i gastronòmic.
Nombrosos vestigis d'època morisca com ara els Castells de Gallinera o Alcalà, una arquitectura popular senzilla però pulcra i ben conservada o la bona taula que oferix El Raval a Benissiva son motius de sobra per a disfrutar d'un dels racons més especials i encisadors de la nostra geografia.
Enguany hem fet tard una setmana i no hem pogut gaudir la floració al seu màxim esplendor, tot i que pujar la Penya Foradada des de Benissiva és una excursió ben recomanable qualsevol dia de l'any.




divendres, 5 d’abril del 2013

PONOTX - Andrómeda 200mt 7a+

Bona via que troba una interessant línia d'escalada lliure gràcies al bon ólfacte i coneiximent de la paret que tenen els aperturistes. Traçat evident i lògic amb una primera part més vertical i vistosa, i una segona més plaent sobre roca gris de gran qualitat. Destacar-ne l'esplèndid mur del segon llarg i la darrera tirada amb un tram desplomat a bloc que li dóna les màximes dificultats a la via.
Roca crocanti al segon i tercer llarg i molt bona a la resta. Pràcticament equipada  amb bolts, claus i ponts de roca, tot i que serà necessari pujar-se algún alien i friends fins al 1 per al tercer i cinquè llargs.
Recomanable i trànquila opció a un dels secotrs menys transitats del Ponotx.



dimarts, 2 d’abril del 2013

LEYVA - Pilar de las golondrinas 170mt 7a + Historia interminable 150mt 6b+

Dos de les vies esportives més clàsiques i repetides de la zona. El pilar  de las golondrinas és un recorregut directe per un marcat esperó amb dos primers llargs ideals per a entrar en materia i un quart en placa difícil on caldrà ser precisos i visualitzar correctament les seqüencies. Una de les opcions recomanables de la paret.
La Historia interminable és un magnífic traçat amb ambient i homogeni en les seues dificultats que compta amb un dels llargs més estètics del mur: l'esplèndida fissura de la quarta tirada, un llarg estelar a no perdre's.
En conjunt una jornada redona amb traçats i roca de gran qualitat.